Privacy statement

Inleiding
Praktijk Het Groene Huis, gevestigd te Arnhem aan de Gerard Douweg 5 en ingeschreven in het register van de Nederlandse Kamer van Koophandel onder nummer 09199861, hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens en gaat daarom zorgvuldig met uw gegevens om. In deze verklaring vindt u een beschrijving van welke persoonsgegevens Praktijk Het Groene Huis van u verwerkt, voor welke doeleinden, hoe met deze gegevens wordt omgegaan en welke rechten u in dat kader heeft.

Persoonsgegevens
Praktijk Het Groene Huis verzamelt en verwerkt van u de volgende gegevens die tot uw persoon kunnen herleiden:
– NAW gegevens;
– overige persoonskenmerken (geslacht, geboortedatum);
– communicatiegegevens (telefoon, e-mail);
– administratiegegevens (zorgverzekeraar, z.n. bankrekeningnr);
– benodigde medische gegevens

Doeleinden, verwerkingsgronden en verstrekking aan derden
Voor een goede psychiatrische behandeling is het noodzakelijk dat Praktijk Het Groene Huis een medisch dossier aanlegt en bijhoudt. Het dossier bevat (noodzakelijke en zo beperkt mogelijk) aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en behandelingen. Ook worden in het dossier de voor uw behandeling noodzakelijke gegevens opgenomen die Praktijk Het Groene Huis elders, bijvoorbeeld bij een andere medisch specialist, het ziekenhuis of bij de bedrijfsarts met uw toestemming heeft opgevraagd.

Omgekeerd kunnen gegevens uit uw dossier worden verstrekt aan andere hulpverleners. Zo kunnen bij een verwijzing bijvoorbeeld gegevens aan een medisch specialist, huisarts of apotheker worden verstrekt, tenzij u daar uitdrukkelijk bezwaar tegen maakt. Ook kunnen gegevens worden gebruikt voor waarneming/vervanging of voor intercollegiale toetsing.

Praktijk Het Groene Huis verstrekt geen gegevens aan partijen die gevestigd zijn buiten de Europese Economische Ruimte (EER), tenzij dit noodzakelijk is, maar dan alleen indien de Europese Commissie heeft aangegeven dat het betreffende land een passend beschermingsniveau biedt.

Een beperkt aantal gegevens uit uw dossier wordt gebruikt voor de financiële administratie en accountantscontrole. Ook worden gegevens uit uw dossier aan derden verstrekt als dat wettelijk of contractueel is voorgeschreven (o.a. zorgverzekeraars). Met zogeheten verwerkers van persoonsgegevens, heeft Praktijk Het Groene Huis een verwerkersovereenkomst gesloten waarin afspraken zijn gemaakt om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen.

Als Praktijk Het Groene Huis uw gegevens wil gebruiken voor een ander doel dan hierboven is aangegeven, dan wordt u daarover geïnformeerd en is uw toestemming nodig. Uw toestemming is bijvoorbeeld nodig als uw gegevens worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek of statistiek. Uw toestemming is niet nodig als gegevens worden gebruikt die niet tot uw persoon herleidbaar zijn.

Praktijk Het Groene Huis verwerkt enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

Uw gegevens worden in principe niet langer bewaard dan nodig is voor de doelen zoals hierboven aangegeven of zolang Praktijk Het Groene Huis bij wet verplicht is gegevens te bewaren.

Beveiliging van gegevens

Praktijk Het Groene Huis draagt er door technische en organisatorische maatregelen voor dat uw gegevens veilig worden opgeborgen, dat deze niet verloren raken en niet in onbevoegde handen komen. Rechtstreeks bij uw behandeling als behandelaar betrokken hulpverleners hebben ook toegang tot uw gegevens. Voorbeelden zijn de (praktijk)assistent(e), waarnemer en geconsulteerde andere hulpverleners. Zij hebben alleen toegang tot die gegevens in het dossier die noodzakelijk zijn voor hun taak. Deze hulpverleners zijn ook verplicht tot geheimhouding.

Voor bezoekers en gebruikers van de digitale kanalen

De website van Praktijk Het Groene Huis kan links naar externe websites en sociale media bevatten. Praktijk Het Groene Huis heeft geen controle over deze externe websites en moedigt u dan ook aan het privacybeleid van desbetreffende website of sociaal medium te bekijken.

Praktijk Het Groene Huis kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade, van welke aard dan ook, die de bezoeker, gebruiker of hulpvrager van de website lijdt en die direct of indirect het gevolg is van de aangeboden informatie.

Rechten
Uw rechten in het kader van de verwerking van uw gegevens zijn:

Recht op inzage

Praktijk Het Groene Huis moet de persoonsgegevens opsturen/delen als u daarom vraagt. 

Recht op rectificatie

Zijn uw gegevens fout doorgegeven, veranderd of door Praktijk Het Groene Huis fout verwerkt? Dan moet Praktijk Het Groene Huis die aanpassen als u daarom vraagt.

Recht op het indienen van een klacht

Als u een klacht wil indienen, dan gaat dat via Autoriteit Persoonsgegevens.

Recht op overdracht

Als Praktijk Het Groene Huis een dienst aanbiedt en u besluit om over te stappen op een andere partij, dan heeft u het recht dat de gegevens door Praktijk Het Groene Huis worden overdragen aan die andere partij.

Recht op het stoppen van het gebruik van gegevens

U mag aangeven dat uw gegevens die bij Praktijk Het Groene Huis liggen opgeslagen, niet meer worden gebruikt.

Voorts heeft u recht om tegen een bepaalde gegevensverwerking bezwaar te maken. Praktijk Het Groene Huis beoordeelt uw verzoek met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming en zal u zo spoedig mogelijk, maar in elk geval binnen een maand na ontvangst van uw verzoek, informatie verstrekken over de acties die Praktijk Het Groene Huis onderneemt naar aanleiding van uw verzoek of bezwaar. Deze termijn kan Praktijk Het Groene Huis met twee maanden verlengen indien de complexiteit van uw verzoek of het aantal verzoeken dat Praktijk Het Groene Huis krijgt daartoe aanleiding geeft. Praktijk Het Groene Huis zal u in dat geval informeren.


Vragen
Voor vragen of opmerkingen over deze privacyverklaring kunt u met Praktijk Het Groene Huis contact opnemen via tel. 026-4431204.